Vis folkehog-skole.no som: Mobil

Om Folkehøgskole

Folkehøgskole - Ett år du aldri kommer til å glemme

I Norge har vi 77 ulike Folkehøgskoler, 30 av disse er skoler som har et kristent livssyn med utgangspunkt i religion, mens 47 er frilynte skoler (skolene vektlegger toleranse, menneskeverd og likeverd). Til sammen tilbyr disse skolene mer enn 300 forskjellige fagmuligheter.

Et annerledes og spennende år

En folkehøgskole er ikke like teoretisk lagt opp som en videregående skole og er et godt alternativ til deg som er skoletrøtt eller som kanskje ikke helt vet hva du vil bli. Folkehøgskoler har heller ikke eksamener og karakterer, men alle som gjennomfører et skoleår får vitnemål med hvilke fag/kurs man har fulgt i hvor mange timer. På en folkehøgskole treffer du ungdommer fra ikke bare hele Norge, men også ungdommer fra andre land – mennesker som du kommer til å ha som venner resten av livet! Det arrangeres ofte mange ulike aktiviteter og reiser, alt ettersom hvilken linje du velger. Ett fullført år på Folkehøgskolen gir deg to konkurransepoeng.

Som elev på folkehøyskole får du etter avsluttet skoleår:

  • To konkurransepoeng
    Etter endt studieår vil du få to konkurransepoeng som du kan bruke da du skal søke til høyere utdanning.
  • Vitnemål
    Vitnemålet viser hvilke fag du har tatt og hva du har vært igjennom i disse fagene.

Søknadsprosessen

I Norge starter opptak til folkehøgskoler 1. februar, dette gjelder alle skolene. Etter 1. februar er det rullerende opptak frem til studiestart eller til plassene er slutt. Etter at du har mottatt svar fra folkehøgskolen har du vanligvis en til to uker på deg til å svare om du vil ha plassen eller ikke. For mer detaljert informasjon om opptaksrutinene kan du kontakte den aktuelle skolen.