Vis folkehog-skole.no som: Mobil

Høgtun Folkehøgskule

Høgtun Folkehøgskole

Høgtun Folkehøgskole ligger idyllisk til i Torvikbukt midt mellom byene Molde og Kristiansund. Den fantastiske beliggenheten er som skapt til idrett- og friluftsliv på alle plan. Her møter du høye fjell, vakker natur og utallige fjorder!

På Høgtun finner du alt av fasiliteter. Stor idrettshall, friidrettsanlegg, en god gressmatte på fotballbanen og en av de bedre sandvolleyballbanene her til lands. Det er også kort avstand til dykkerparadiset Hustadvika. Velger du Høgtun Folkehøgskole vil du dra stor nytte av skolens beliggenhet.

Hvorfor velge Høgtun Folkehøgskole?

I tillegg til gode lokaliteter for musikk og forming, har skolen spennende miljørom som kino, kafe, fotorom, internett-bar, internatstuer mm. Høgtun har dessuten kanskje landets beste fasiliteter for idrett og ballsport:

• Stor, velutstyrt gymsal med god takhøyde
  • Høgtun disponerer også en idrettshall like ved skolen, med ny, stor, flott klatrevegg
  • Bygda sin fotballstadion har naturgress og løpebane/anlegg for friidrett
  • Tre ypperlige sandvolleyballbaner
  • Profesjonelt treningsstudio med 3 ulike avdelinger
  • Seilbrett, båter, kajakker
  • Flotte sykkelløyper, turstier og fjelltopper
  • Buldrerom

Linjetilbud

Basislinjer
Basislinjen er din hovedlinje, og du vil ha undervisning i denne linja tre dager i uka (noen uker mer).

Friluftsliv Catch Eat Survive
 Friluftsliv Explore
 Friluftsliv Topp 30
 Pudder Japan H2O
 Hest Island
 Håndverk Natur Redesign
 Idrett Friluft Allround
 MaxPuls Fuerteventura
 Idrett Ballsport
 Aktiv Hverdag – Botrening

Plusslinjer
På Høgtun Folkehøgskole får du i tillegg til hovedlinje velge «plusslinje høst» og «plusslinje vår». Plusslinjene søker du også på før du kommer til skolen. Plusslinjene går normalt over halvannen dag i uka (halve mandag og hele tirsdag).

Klatring
 Dykking
 Valgfagmix
 Learning norwegian
 Topptur Telemark
 Langrenn

En skole for livet

Folkehøgskole er en skole for livet. Personlig vekst og masse opplevelser står sentralt i det som blir formidlet til deg som elev. Fagene og samtalene (dialogene) er noen av redskapene som blir brukt for å nå disse målene. Folkehøgskolen er eksamensfri og ikke bundet til noe pensum. Du selv står i sentrum!

Kristen skole betyr at den bygger på de kristne grunnverdiene  noe Høgtun Folkehøgskole ønsker skal prege hele skolen. I det daglige vil du merke det på morgensamlingene som varer i 15 minutter, og i timene som kalles "tema". Morgensamlingene har som oftest kristent innhold. De andre kristne møtene og aktivitetene kan du selv velge om du vil være med på. De er som regel på kveldstid.

Høgtun Folkehøgskole skal være et hjem for deg, med et positivt, trygt og varmt miljø!

Utdanninger - Høgtun Folkehøgskole

Studentene setter karakterer

(5)
Tidligere elev   |   25.10.2012
Kjempefin folkehøgskole med flinke lærere og god stemning blant elevene!